РАСЕН

Далибор Дрекић | 20:56 |
Расен је свесрпско удружење основано ради остваривања циљева из области културне, васпитно-образовне и социјалне делатности. Активности Удружења усмерене су ка повећању културног нивоа друштва, унапређењу и развоју стваралаштва, културе, образовања, науке и спорта, са посебним акцентом на очувању традиционалних вредности српског друштва у областима народног стваралаштва, етнолошког наслеђа, традиционалних заната и обичаја, националног писма и идентитета, културе, образовања, религије и духовности.


ПРОФИЛИ УДРУЖЕЊА РАСЕН НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА
Blogger
Facebook: Rasen 
Facebook: Rasen Beograd
Facebook: Rasen Banjaluka
Twitter: Rasen
Google + Profil
Google + Stranica
Google + Grupa
Linkedin Stranica
Vkontakte Stranica
Vkontakte Grupa
Odnoklassniki Profi
Odnoklassniki Grupa
Moi Mir Profil
StumbleUpon
Tumblr Stranica
Scoop.it
Instagram
Pinterest
Weheartit
Flipboard
Myspace
Plurk
YouTube

У оквиру Удружења Расен делују два културно-књижевно-покрета: Свет палиндрома и Сатирање:

Свет палиндрома је културно-књижевни покрет у оквиру којега се негује начин изражавања у специфичној симетричној форми, било да се ради о литерарном, енигматском, визуелном, музичком или научном начину изражавања. Садржај Света палиндрома може се пратити под категоријом ПАЛИНДРОМИ. и на Расеновим профилима на друштвеним мрежама, пре свих на фејсбук страници СВЕТ ПАЛИНДРОМА

Сатирање: је уметничко-литерарни покрет у оквиру којега се негује начин сатиричног изражавања. Сатирични текстови могу се пратити под категоријом САТИРАЊЕ и на Расеновим профилима на друштвеним мрежама, пре свих на фејсбук страници САТИРАЊЕ.


АКТИВНОСТИ УДРУЖЕЊА

Удружење се бави неформалном едукацијом, издаваштвом, промоцијама, организовањем јавних манифестација. семинара, предавања, симпозијума, конференција, едукативних форума, саветовања, скупова, трибина, путовања, колонија, изложби и концерата, спортских и културних приредби. О свим активностима јавност се обавештава путем штампаних публикација, интернета и других расположивих медија, пре свега на интернет страници Удружења.

Удружење је отворено за сарадњу са појединцима, образовним и културним институцијама, стручним удружењима и другим сродним организацијама, органима локалне самоуправе, добротворним организацијама, невладиним сектором, верским заједницама и удружењима, приватним и јавним фондовима, фирмама и компанијама.

Уредништво интернет странице Расен

Претражите